keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kiireen keskellä.

Rakastan kotona olossa sitä kun ei ole kiire minnekään. Ei tarvitse kulkea kello kaulassa vaan voi tehdä asiat aamulla kaikessa rauhassa. Ja jos jonnekin lähdetään niin voi nimenomaan rauhassa lähteä.
Olen varmaankin liiaksi jo tottunut siihen, ettei kelloa tarvitse kytätä tai laittaa sitä edes soimaan.

Noan kerho aamuina kiire tulee lähes aina. Kerho alkaa vasta klo 9 ja tuntuu, että aina sitä lähtöä saa tehdä hirveällä töhinällä. Mukaan kun on tullut Noan vetkuttelu joka asiassa. Saattaa sanoa kun ollaan jo vaatteet puettu, ettei haluakaan lähteä kerhoon.
Usein huomaan pinnan kiristyvän siinä vaiheessa kun tuntuu ettei mikään edisty vaikka on sanonut asiasta jo monta kertaa. Sitten jälkeenpäin tulee mietittyä, että olisi pitänyt ottaa ihan rennosti, hyvinhän sitä kerettiin. Turhaa stressaamista vaan.

Tänä aamuna juuri mietin, että mitähän tämä sitten on kun lähdetään joka aamu. Töissä pitäisi olla vaikka seitsemältä. Ei kuullosta ollenkaan kivalta. Lasten kanssa lähtö ei käy hetkessä ja koiratkin pitäisi aina jossain välissä keretä ulkoiluttaa.

Tottuuhan siihen varmaan nopeasti lapset kuin aikuisetkin. Mutta onhan se aika suuri muutos kaikille sitten syksyllä kun opetellaan uudenlaista arkea aikataulun kanssa.
 


Löysin ainakin meillä toimivia vinkkejä nopeisiin lähtöihin :)

Vinkkejä hyvän aamun reseptiin:
  • vaatepinkat ja reput valmiiksi jo illalla
  • koko perhe ajoissa nukkumaan
  • herää itse ensin, laita kaikki valmiiksi ja herätä lapset
  • muista oma asenne, hyvä mieli tarttuu!
  • aloita lasten aamu rauhallisella halimistuokiolla
  • ohjaa lapset aamutoimiin hyväntuulisen jutustelun ohessa
  • istahda lasten kanssa aamupalapöytään muiden aamutoimien jälkeen.
 täältä

2 kommenttia: