torstai 6. syyskuuta 2012

Valkosuklaakakku :)

Kokeilin tätä kakkua toissapäivänä ja oli kyllä namia. Yli makeeta, mutta kahvin kanssa hyvää! Pitäisi keksiä ristiäisiin tarjottavia niin tässä ainakin yksi vaihtoehto :)

 Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku

Pohja
  • 12 kpl / 150 g LU Bastogne-keksiä
  • 1 iso Dajm-suklaapatukka (56 g)
  • 75 g voita
Murskaa keksit ja Dajm-patukka. Sulata voi ja jäähdytä hieman. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa.
Täyte
  • 1/2 dl omenamehua
  • 4 liivatelehteä
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 munaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/4 sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta mehu. Puristele liivatteista liika vesi ja sekoita kuuman mehun joukkoon.
Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto.
Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tein tätä tänään kokeeksi :) maistellaan huomenna päätyykö ristiäisiin vai sitten toinen valkosuklaa-kahvikakku jota olen joskus aikaisemminkin tehnyt!

    VastaaPoista