Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku
Pohja
- 12 kpl / 150 g LU Bastogne-keksiä
- 1 iso Dajm-suklaapatukka (56 g)
- 75 g voita
Täyte
- 1/2 dl omenamehua
- 4 liivatelehteä
- 200 g valkosuklaata
- 2 munaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 1/4 sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta mehu. Puristele liivatteista liika vesi ja sekoita kuuman mehun joukkoon.
Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto.
Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kiitos ohjeesta! Tein tätä tänään kokeeksi :) maistellaan huomenna päätyykö ristiäisiin vai sitten toinen valkosuklaa-kahvikakku jota olen joskus aikaisemminkin tehnyt!
VastaaPoistaTää oli kyllä hyvää! :)
VastaaPoista