sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Surullista luettavaa..

Luin viikonloppuna  Kate McCannin Madeleinen. Koko viikon sitä luin pätkissä, jos olisi ollut aikaa niin olisin varmaan lukenut sen illassa.

Sain yhden yön menemään miettiessä tuota kauheaa kohtaloa ja vanhempien kärsimystä tytön kadottua. Äiti kirjoittaa mielestäni erittäin hyvin tuntemuksistaan ja kuvailee katoamisyön tapahtumat tarkkaan. Mielenkiintoinen ja erittäin ahdistava kirja, koska kirjan loppu ei ole onnellinen.

Toivottavasti Madeleinen juttu ratkeaa joskus ja tyttö löytyisi hengissä.

"Englantilainen pikkutyttö Madeleine McCann katosi jäljettömiin torstai-iltana 3. toukokuuta 2007 perheen aurinkolomalla Portugalissa. Vanhemmat olivat lähistöllä syömässä ja kävivät katsomassa nukkuvia lapsiaan puolen tunnin välein. Kun äiti kävi paikalla viimeisen kerran, tyttöä ei näkynyt, ja ovi ja ikkuna olivat auki.

Laajoista etsinnöistä ja tutkimuksista huolimatta Madeleinea ei ole löydetty, mutta ajan kuluminen on tuonut äidille perspektiiviä ja vahvuutta käsitellä tapausta. Oman osansa saa viranomaisten hidas ja epälooginen toiminta, mutta riipaisevinta on lukea, miten Portugalin poliisi kohdisti vähitellen syytökset tytön vanhempiin. "

4 kommenttia:

 1. Itsellä on myös tuo kyseinen kirja hyllyssä. Olen siitä puolet lukenut mutta vielä en ole loppuun päässyt. Itse pidän tositapahtumiin perustuvista kirjoista. Todella surullinen kohtalo, mutta kirjana todella mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 2. Eka kirja, joka jäi lukematta sen takia, että oli liian rankka lukea. Pääsin siihen asti kun katoamisesta oli nelkisen vuotta.

  Nythän kai uutisien mukaan tekijöiden jäljille on päästy ja englantilaiset olisivat valmiita pidättämään. Toivottavasti tosiaan tekijä(t) saataisiin kiinni ja tytön katoaminen selväisi vanhemmille.

  VastaaPoista
 3. Oon Madeleinestä lukenut uutisista ja joskus katsonut jonkun dokumentin. En olisi uskonut, että kirja herättää niin vahvoja tunteita..
  Mielenkiinnolla seurailen nyt onko ne murtovarkaat olleet osallisena katoamiseen, toiv tosiaan selviäis juttu!

  VastaaPoista
 4. Mä en varmaan pystyis lukemaan.. ja varmaan jäis kesken tai jotain. Kaikki kamaluus mikä liittyykin lapsiin saa melkeen vedet silmiini. En tiedä mitä tekisin jos pojalle tapahtuis jotain tai se häviäis ym :`(

  VastaaPoista